sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Poikasista ei tietoakaan

 Minulla oli pitkästä aikaa tilaisuus mennä katsomaan, mitä kuuluu taannoin näkemilleni linnuille. Jokin aika sitten mainitsin kolmesta isokoskelonaaraasta, nyt niitä oli enää kaksi.
 Siellä ne kirmailivat keskenään, saattoivat kalastaakin. Olen käsittänyt, että ne osaavat ajaa kaloja kokoon. Nyt ainakin tiira tuli ja nappasi niiden edestä kalan.
 Mitä, näyttävätkö ne keskisormea tuijottajalle?
Västäräkkejä oli useitakin. Ainakin ne ovat ilmeisesti onnistuneet pesinnässä, sillä odottelivat kuvaajan poistumista madot suussa.

Poissa olivat härkälinnut, tavit ja muut, joita olin aiemmin nähnyt. Kaikki mättäät ja kohoumat vedestä, joissa oli keväämmällä rantasipejä ja muita lintuja, olivat nyt melkein kokonaan veden alla. Lieneekö kukaan saanut poikasia aikaan. Saimaan vesi on nyt 60-70 cm korkeammalla kuin normaalisti. Ei se ennen ole minua haitannut, mutta kun nyt olen seurannut joitain tiettyjä paikkoja ja lintuja, harmittaa lintujen puolesta.

Neljä kuikkaa näin. Olisin luullut, että jokin aika sitten kuvaamani pariskunta olisi saanut poikasia, mutta nämä olivat kaikki aikuisia.

isokoskelo, västäräkki

2 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Luontoa on kyllä ihana seurata. Harmi, jos pesintä ei ole tänä vuona onnistunut. Olisi niin mukavaa, kun saisivat poikaisa ja suju jatkuisi.

Kirlah kirjoitti...

Katinka: monen kohdalla vain on uusintapesintä mahdotonta. Koiraat ovat isokoskeloilla ja telkilläkin jo teillä tietymättömillä.